Gyász, veszteségek feldolgozása.

Szeretnél segítséget kérni a vesztségek feldolgozásában?

A komplikált gyász jelei

Mindennapi veszteségek

Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy elveszítünk számunkra fontos emberteket.  A veszteségélmények nem csak szeretteink halálak kapcsán lehetnek, hanem minden olyan esetben, amikor számunkra valamilyen fontos, jelentős dolgot veszítünk el, lehet az barátság, párkapcsolat, munka vagy akár a dédelgetett álmaink elvesztése.

Ha komplikált a gyász

A veszteséget követően, az idő múlásával általában enyhülni szoktak a megterhelő érzések, és kevésbé lesznek intenzívek. Ha az idő múlásával nem érzed magad jobban, vagy a fájdalom egyre rosszabbá válik, az azt jelentheti, hogy komplikált gyászon mész keresztül.

Szeretteink elvesztésekor fellépő szomorúság soha nem tűnik el teljesen, de rendszerint csökken a fájdalom nagysága. Ha a veszteség fájdalma annyira súlyos, hogy megakadályoz a mindennapi életvitelben, gátol a napi rutin tevékenységek elvégzésében vagy eltávolít másoktól, akkor elképzelhető, hogy komplikált gyásszal van dolgod.

Mire számíthatok a konzultáció során?

A konzultáció során átsegíthetlek az érzelmi nehézségeken, átdolgozásra kerülhet az elvesztett személlyel való kapcsolatod, hogy képes legyél megbirkózni a mindennapi kihívásokkal, és erőt gyűjts a továbblépéshez, az elengedéshez.

Blog

Legújabb írásaim

Pszichológiai cikkek, amelyek révén közelebb kerülhetsz önmagadhoz; tippeket nehéz helyzetekre.