Rólam

Fendrik Bertalan vagyok, pszichológus és coach.

Ha úgy érzed, megrekedrekedtél önmagad megértése során, összecsapnak a fejed  felett a fellegek, fáj valami vagy szeretnél új nézőpontot kapni, kilépni a számodra előnytelen helyzetekből vagy változni szeretnél, akkor szívesen támogatlak ezen az úton.

A közös munka során elfogadó, nyitott légkört teremtve segítelek abban, hogy képessé válj átdolgozni a nehézségeidet, kiépíteni saját erőforrásaid és felszabadítani az önmagadban rejlő potenciálokat, amely eredményeként kiegyensúlyozottabb életet élhetsz.

A pszichológia alapszakot a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem mester képzettséget, valamint Lengyelországban is tanultam; mind három helyen jeles minősítéssel abszolváltam.

Számos terápiás módszert tanultam: gestalt, művészetterápia, NLP, relaxációs terápia, kognitív viselkedésterápia, személyközpontú módszer, valamint sématerápia. 

Az említett módszerek közül legnagyobb hatással a sématerápia volt rám, ugyanis ez a terápiás irányzat ötvözi a leghatékonyabb terápiás módszereket, nagy hangsúlyt fektetett a pszichológiai problémák gyermek- és serdülőkori eredetének feltárására, érzelmi átdolgozására, a terapeuta-páciens kapcsolatra. Arra a célra dolgozták ki, hogy segítséget nyújtson a hosszú ideje fennálló lelki nehézségek, önsorsrontó magatartás- és érzelmi mintázatok megváltoztatásában. 

Több éves tapasztalattal rendelkezem a pszichológiai tanácsadás területén: dolgoztam telefonos lelkisegély szolgálatnál, gyermekpszichiátrián, hajléktalan ellátásban valamint a versenyszektorban, HR Business Partnerként felsővezetőket támogatva, így széleskörű rálátást szereztem a különböző rendszerek működésében, viszont azt tapasztaltam, hogy a magánrendelés keretében tudok leghatékonyabban segíteni a hozzám fordulóknak, ugyanis nincs szükség a klienseim beskatulyázására vagy az adott rendszer érdekeihez való igazodásra, és diagnózisok helyett a jelenségekre és a problémák átdolgozására tudunk fókuszálni.

Számomra a pszichológusi hivatás egyfajta folyamatos fejlődést jelent, lehetőségem van felfedezni általa az élet számos területét, és folyamatosan bővítem ismereteimet sajátmagam és az emberi lélek működéséről. Ez lehet önismereti munka által, képzések keretében vagy a klienseimmel folytatott munka során. Munkám során a személyes odafordulásommal és az évek során összegyűjött tapasztalattal támogatom a hozzám fordulók fejlődését.

ALKALMAZOTT

Módszereim

Séma terápia

Egy új, integratív terápiás irányzat. A sématerápia kognitív viselkedésterápiás, kötődési, gestalt, tárgykapcsolati, konstruktivista és pszichoanalitikus iskolák elemeit foglalja egybe egy terápiás modellbe. Nagy hangsúlyt fektetett a pszichológiai problémák gyermek- és serdülőkori eredetének feltárására, érzelmi átdolgozására, a terapeuta-páciens kapcsolatra és a maladaptív megküzdési stílusokra. Arra a célra dolgozták ki, hogy segítséget nyújtson a hosszú ideje fennálló lelki zavarok, önsorsrontó magatartás- és érzelmi mintázatok megváltoztatásában.

Autogén tréning

Az autogén tréning lényege, hogy a rendszeresen, tréningszerűen végzett gyakorlatokkal – belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív figyelemmel – létrehozzuk a pszichés és testi-lelki ellazultságot.

Ebben az alvás határán lévő relaxált állapotban elménk befolyásolni képes testünk ön-regulációs rendszerét, amely a keringést, szívritmust és légzést is kontrollálja. Az autogén tréning eljárás lehetővé teszi a stressz csillapítását oly módon, hogy autonóm idegrendszerünket megtanítjuk ellazítani.

Ezt a módszer úgy teszi lehetővé, hogy a rendszeres gyakorlással a testi és pszichés működésünket aktuális céljaink megfelelően leszünk képesek szabályozni.

Coaching pszichológia

A coaching egy inspiráló munkakapcsolat, amelynek a lényegét leginkább abban lehet megragadni, hogy az együtt gondolkodás és közös munka révén kidolgozhatja a saját, egyedi megoldásait az aktuális vagy jövőbeli kihívásaira, legyen az magánéleti vagy üzleti jellegű, és képes legyen ezen megoldások megvalósítására.

Olyan élethelyzetekben is érdemes coachingot igénybe venni, amikor nagyobb változást szeretnénk megvalósítani, és ehhez azt gondoljuk, jól jönne egy külső „edző”, aki segít áthidalni a nehézségeket és támogat bennünket a fejlődésben.

Nem tudod, hogyan tovább, merre indulj el?

Ha úgy érzed, hogy szükséged van pozitív változásra várlak budapesti irodámban vagy online. Keress bizalommal!
Blog

Legújabb írásaim

Pszichológiai cikkek, amelyek révén közelebb kerülhetsz önmagadhoz; tippeket nehéz helyzetekre.