Coaching vs. pszichológiai konzultáció? Melyiket válasszam?

Mi a coaching és mikor érdemes igénybe venni?

A coaching egy inspiráló munkakapcsolat, amelynek a lényegét leginkább abban lehet megragadni, hogy az együtt gondolkodás és közös munka révén kidolgozhatod a saját, egyedi megoldásaid az előtted álló kihívásokra, legyen az magánéleti vagy üzleti jellegű, és képes lehetsz ezen megoldások megvalósítására.

Ez mind jól hangzik, és a legtöbb ember képes elérni céljait coach nélkül is. Akkor mégis mikor érdemes coach-hoz fordulni? Leginkább akkor, ha új lendületre van szükséged, a régi, megszokott megoldások már nem vezetnek előre, szeretnénk fejlődni, növekedni és új célokat megvalósítani.

Olyan élethelyzetekben is érdemes coachingot igénybe venni, amikor nagyobb változást szeretnél megvalósítani, és ehhez azt gondolod, jól jönne egy külső „edző”, aki segít áthidalni a nehézségeket és támogat Téged a fejlődésben.

A coaching területei között jellemzően előfordulhat az énhatékonyság növelése, az emberi kapcsolatok kiegyensúlyozott kezelése, fizikai és mentális komfort megteremtése, a munkával és karrierrel kapcsolatos tervek megvalósítása valamint az anyagi növekedés előmozdítása.

Hogyan működik a coaching?

A közös munka során a coachok abban tudják támogatni az ügyfeleiket, hogy katalizálják ambíciózus céljainak kitűzését és azok megvalósítását, olyan technikákat alkalmaznak, amelyek által maximalizálhatja a Te fejlődésed, hatékonyságod és kreatív problémamegoldó képességed.

A coaching során többre juthatsz, mintha csak önállóan próbálkoznál, ugyanis objektív visszajelzést kapsz, felszámolják az előtted álló akadályokat, folyamatosan tanulhatsz a sikerekből és a kudarcokból egyaránt. A coachingnak, ahogy a pszichológiai tanácsadásnak is része az önreflexió és a tudatosítás növelése, de a munka nagyobb része a célok eléréséhez vezető tettek megvalósítására, a tanulságok feldolgozására és a sikerek megünneplésére fókuszál.

Mi a különbség a terápia, a tanácsadás, a mentoring és a coaching között?

Noha a határok sokszor keverednek a coaching, a terápia és a pszichológiai tanácsadás között, a két területet leginkább úgy lehet megkülönböztetni, hogy a terapeuták rendszerint diagnosztizálják a kliens problémáit, és a pszichés nehézségek átdolgozását célozzák meg, a múltra fókuszáltan, a probléma okainak feltársára, azok korrekciójára és újszerű megértésére összpontosítanak.

A coaching inkább jövő orientáltibb, az ügyfél belső erőforrásait mozgósítja, kevésbé tulajdonít jelentőséget a múltbéli eseményeknek.

Tanácsadás alatt leginkább adott terület szakértőinek bevonását értjük, akik meglévő tapasztalatukat és technikai tudásukat felhasználva az ügyfél jelenlegi problémaira fókuszáltan kínálnak megoldási javaslatot. A coaching során a válaszokat és az irányokat az ügyfél dolgozza ki, és a coach leginkább az ügyfél megoldásait állítja kihívás elé, segít átgondolni a lehetséges alternatívákat, felelősségben tartja a ügyfél és előmozdítja a megoldások kivitelezését.

A mentor pedig rendszerint rendelkezik valamilyen hasonló vagy esetleg átfogóbb szakmai tapasztalattal, mint a mentorált, és jó „mesterként” képes „tanítványát” a szakmai előmenetelben segíteni, bonyolultabb helyzetekben navigálni. A coach esetében nem szükségszerű, hogy szakmai „expert” legyen annak érdekében, hogy az ügyfelét támogassa a fejlődésben, hiszen az coacholt személy erőforrásaira épít.

Mikor nem ajánlott a coaching?

​A coaching egy viszonylag rugalmas, az ügyfél igényeihez jól alkalmazható módszer, azonban vannak olyan helyzetek, amikor inkább terápiát vagy pszichológiai konzultációt érdemes igénybe venni, ilyenek az alábbi helyzetek:

– Jelenleg hosszú ideje fennálló lelki nehézségeid vannak (szorongás, pánik, fóbiák, depresszió, trauma) és ezek több életterületre kiterjednek

– Hosszú ideje fennálló vagy visszatérő önbizalomhiány, alacsony önértékelés

– Visszatérő párkapcsolati, családi problémák

– Veszteségek, feldolgozatlan gyász

– Függőségi problémák

*Nem ajánlott sem coachot, se pszichológust felkeresni, ha nem szeretnéd megismerni önmagad, léleksimogatásra vágysz, befektetett munka nélkül szeretnél változást elérni vagy azt gondolod, hogy kizárólag mások felelősek a problémáidért.

​Napjainkban nagyon népszerű és elterjedt a coaching, hiszen viszonylag rövid időn belül lehet eredményes változást elérni, viszont a coaching nem jobb, mint a többi módszer, ugyanis mindegyik megközelítésnek megvan a maga alkalmazhatósága.

Vélemény, hozzászólás?